Virtuel Server

Virtuel server – til gavn for miljø og økonomi

virtual

Nedsæt virksomhedens energiforbrug, reducer it-installationens kompleksitet og forhøj driftssikkerheden med virtuelle servere!

Virtuelle servere tjener sig hurtigt ind –  både på elregningen og i driftssikkerheden.

Virtuelle servere nedsætter energiforbruget 

Alle verdens computere står for 2% af det globale CO2 udslip – den samme procentdel, som alverdens flytrafik producerer. En enkelt server forbruger ca. 7000 kilowatttimer og udleder fire tons CO2 om året.

Men med virtuelle servere kan du nedsætte virksomhedens elforbrug til gavn for både miljøet og økonomien.

Ved hjælp af virtuelle servere kan man nemlig køre flere selvstændige servere på én fysisk server og derved spare ikke alene på elektriciteten til serverne, men også på den elektricitet, der bliver brugt til nedkøling af serverne.

 

Virtuelle servere giver større it-driftssikkerhed 

Virtuelle servere gavner også it-sikkerheden.  Når man adskiller applikationer på virtuelle servere, reducerer man kompleksiteten i firmaets it-installation og opnår også højere driftssikkerhed.

Takket være den større overskuelighed bliver det nemmere at udarbejde virksomhedens plan for systemgendannelse efter nedbrud.

Hvordan fungerer virtuelle servere?  

Typisk udnyttes processoren i en server kun 10%. Men man kan køre op til 256 virtuelle servere på én fysisk server.

Hver enkelt server kan rebootes selvstændigt og har f.eks. selvstændige root brugere, ip-adresser, applikationer, konfigurationsfiler og systembiblioteker. Det betyder, at ingen programmer eller servere kommer i konflikt med hinanden.